Werkzaamheden

Bij alle werkzaamheden staan de wensen van de klant voorop. Iedere tuin en opdracht is anders, dus Hoveniersbedrijf Dokter zal altijd een passend en professioneel advies geven. Ook wordt er voorafgaand aan de werkzaamheden een ontwerp en een plan van aanpak gemaakt die aan de klant wordt voorgelegd. Daarna gaat Hoveniersbedrijf Dokter aan de slag om de wensen te realiseren.

Aanleggen

De tuin is de plek waar u tot rust komt. Het is dus belangrijk dat deze tuin aan al uw wensen voldoet. Bij tuinaanleg komt veel kijken, Hoveniersbedrijf Dokter verzorgt het ontwerp en het aanleggen van de tuin. Dit begint met een kennismaking, hierin worden de wensen besproken en daarna wordt er een passend tuinontwerp gemaakt die met u besproken wordt. Hierna wordt begonnen met de tuinaanleg.

Wilt u een compleet ingerichte tuin, maar heeft u niet de tijd om dit te realiseren? Ook hiermee kan Hoveniersbedrijf Dokter u van dienst zijn. Op dit gebied is alles mogelijk. Zo kan Hoveniersbedrijf Dokter zorgen voor een complete tuin met bijvoorbeeld een tuinhuisje, overkapping, schutting, verlichting en op maat gemaakte tuinmeubelen. Het voordeel hiervan is dat u niets hoeft te regelen, dit doet Hoveniersbedrijf Dokter voor u. Alles wordt overzichtelijk in één offerte gezet en u heeft één aanspreekpunt waarmee u uw wensen kunt bespreken. Binnen de afgesproken tijd heeft u dus een compleet ingerichte tuin.

Ook voor kleine veranderingen zoals het plaatsen van een schutting of een pergola kunt u bij ons terecht.

Onderhouden

Wilt u genieten van een mooie tuin, maar heeft u zelf geen tijd om het te onderhouden? Hoveniersbedrijf Dokter kan de gehele of een deel van het onderhoud op zich nemen. Regelmatig onderhoud is noodzakelijk, elke tuin heeft verzorging nodig. Hierbij is te denken aan verticuteren, bemesten en het maaien van uw gazon, onkruid wieden en blad verwijderen, Ook het knippen en snoeien van bomen, heesters, hagen en vaste planten valt onder onderhoud. Ook bestrating heeft onderhoud nodig, zo kan het gereinigd en gerepareerd worden.

Voor het onderhoud kan een onderhoudsplan met een contract worden gemaakt. Hierin wordt vermeld wat er wanneer onderhouden moet worden. Het onderhoud kan wekelijks tot één keer in het jaar plaatsvinden. Zoals wekelijks grasmaaien, voor- en najaarsnoeien en in het najaar het blad verwijderen van de bomen. Ieder seizoen gebeurt er wat in de tuin, daarom biedt Hoveniersbedrijf Dokter ook winter-, voorjaars-, zomer- en najaarsbeurten aan. Ook kan er eenmalig op afspraak onderhoud plaatsvinden. Hiermee neemt Hoveniersbedrijf Dokter een hoop werk uit uw handen.

Renoveren

Bent u niet meer tevreden met uw tuin? Of bent u net verhuisd en is er een tijdje niets aan de tuin gedaan? Hoveniersbedrijf Dokter kan u tuin renoveren zodat het weer aan uw wensen voldoet. Renovatie van de tuin kan gaan van drastisch terugsnoeien van een haag tot het helemaal nieuw inrichten van de tuin. Ook kan er worden gedacht aan groot tuinonderhoud, zoals het verwijderen en/of aanplanten van bomen en struiken of het ophogen van straatwerk. Een kleine renovatie is natuurlijk ook mogelijk. Ook bij renovaties worden natuurlijk vooraf de wensen besproken. 

(Sier)bestrating

Wilt u nieuwe (sier)bestrating? Hoveniersbedrijf Dokter kan u van dienst zijn met het aanleggen van (tuin)paden, terrassen en opritten. Hiervoor zijn veel verschillende mogelijkheden in allerlei verbanden mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit verschillende steensoorten, Hoveniersbedrijf Dokter bespreekt vooraf samen met u uw wensen zodat er advies kan worden gegeven en er een plan kan worden gemaakt voor de aanleg van de (sier)bestrating.

Boomverzorging

Hoveniersbedrijf Dokter is in het bezit van het certificaat boomverzorging. Dus ook voor boomverzorging kunt u bij ons terecht. Zo kan Hoveniersbedrijf Dokter bomen die te groot zijn geworden verwijderen en snoeien. Daarnaast kunnen we bijvoorbeeld ook zorgen voor het periodiek bijhouden van fruitbomen en het terugzetten van hagen als deze te groot zijn geworden. Ook kunnen we stobben frezen en boomstronken verwijderen. Kortom voor alles wat met bomen te maken heeft, bent u bij Hoveniersbedrijf Dokter aan het juiste adres.